Lær deg å pitche

lær deg å pitche

– “A pitch is a concise verbal (and often visual) presentation of an idea for a film or TV-series” – Internett

– “If you don’t sell it, it’s not a script. It’s a stack of paper for the recycling bin” – Thomas Lennon & Robert Ben Garant.

Etter å ha bommet på et par hundre pitcher og truffet på et par dusin (og ja, jeg overdriver som alltid i begge ender), befant jeg meg plutselig i situasjonen hvor jeg selv ble portvokter for andres ideer. Dette sammenfalt med at jeg selv turnerte med egne ideer og prosjekter.

Observasjonene er basert på erfaringer fra begge sider av bordet, og det er påfallende hvor lik situasjonen er enten man selger inn en reklame, en tv-serie, en tegneserie, en film eller en radioidé.

Alle prisippene er hårreisende grunnleggende – i den forstand at det er hårreisende om man ikke kjenner til dem, ettersom de er så grunnleggende.

10. Vit hvem du pitcher til 

Å pitche til en TV-kanal uten å kjenne sendeflaten deres, er omtrent det samme som å banke på døra til en rikmann og si at du vil gifte deg med “en eller annen av døtrene hans, gjerne en pen en”.

Pitcher du reklame, skal du selge et produkt, ikke finansiere barndomsdrømmen din om å fotografere i 35mm fra et helikopter for så å slenge et tilfeldig og feilstavet packshot på slutten. Du begynner med å tenke produkt, og går deretter andre veien.

Og om du pitcher til en regissøren ved å henvise til filmen hun brukte 3 år av livet sitt på som eksempel på “hva som kan gå galt i norsk film”, har du bevist deg profesjonelt så vel som sosialt inkompetent.

Kom igjen, bare tuppen.

Kom igjen, bare tuppen. Jeg er sikker på at vi kan få dette til å funke.

9. Ikke smisk

Hvis du midtveis i pitchen finner ut at personen på andre siden av bordet er ekstremt opptatt av Midtøstenkonflikten, ikke lat som zombiefilmen din lagt til Drøbak er en analogi for denne. Ha selvtillitt i ditt eget prosjekt, stå for det du vil lage – og velg heller riktig sted å pitche det inn.

8. Lag en logline

En logline er den reneste destillasjonen av prosjektet ditt. En logline skal, kort fortalt, fange oppmerksomheten til tilhøreren, og male ut de store linjene i fortellingen din.

En logline for drama bør inneholde 3 ting: Premiss, konflikt og mulighet for resolusjon. Dette er mulig det viktigste punktet – og jeg skal skrive en hel post på det senere. Men for nå:

God logline:

Billy Elliot. En talentfull, ung gutt havner i en ufrivillig drakamp mellom sin kjærlighet til å danse, og oppløsningen av sin egen familie. Lagt til det britiske arbeiderklassemiljøet.

Fucking Jane Austin: To tenåringsgutter sliter med de urealistiske forventningene til mannsrollen skapt av den britiske forfatteren Jane Austin, og finner ut at den eneste måten å forandre dette på er å dra tilbake i tid – og ligge med henne.

Talladega Nights: Will Ferrel som NASCAR-sjåfør.

Selv har jeg fått påslag basert på én setning, og i samme møte få forkastet manus jeg har brukt 2 år på fordi personen på andre siden “ikke så potensialet” i pitchen. Det er din jobb å få dem til å se det potensialet. Jo lengre tid du bruker på å komme poenget, jo mer minsker sjansen din.

7. Ikke kveruler på punkt 8

..Men kunstverket ditt reflekterer jo livet selv, og lar seg ikke fange i en fattig logline!

Slapp av: Twin Peaks, True Detective, Robot Chicken, Tree of Life, Citizen Kane og Portlandia har alle gjennomgått pitcheprossessen. Dog alle etter at skaperne har vist seg å kunne levere først.

Loglinen din er en døråpner, og avslører om du sitter på grunnleggende narrativ kompetanse og forståelse for premiss, karakter og konflikt, såvel som for publikum, markedsføring, produksjon, og, vel, hele pakka egentlig.

Godt nok for Fincher.

Godt nok for Fincher.

6. Respekter tid og penger

Personen på andre siden av bordet tjener sannsynligvis mer enn deg – får du pitchetid for 5 konsulenter som hver har en fakturerbar timepris på 1500-2000 kroner, kan du selv regne deg hva de investerer i deg ved å møte deg en time.

Skal de investere en ytterligere del av sitt profesjonelle liv i deg – kanskje over flere år – vis dem hvorfor, og tenk følgende: Hva har de igjen for det?

Er du i den heldige situasjonen at du pitcher for en med utelukkende kunstneriske intensjoner, investerer vedkommende allikevel i deg: Energi, og tid – tid de kunne brukt på egne prosjekter.

5. Pitch visuelt

Filmbransjen består ikke overraskende av visuelt anlagte mennesker, som ofte foretrekker visuelle presentasjoner. Hvis du åpnet innboksen til fire manus på 120 sider, og en YouTubevideo, hva hadde du åpnet først?

Dårlig skjult bransjehemmelighet: Folk liker ikke å lese manus, i hvert fall ikke uten et visst løfte om kvalitet. Dette løftet ligger i pitchen din.

Alle husker skoletimene hvor man plutselig fikk se video, i stedet for å høre på en times halvinspirert prat. Bilder stimulerer fantasien. Videoer plasserer deg i riktig referanselandskap.

Presenter med KeyNote, legg ved videoreferanser eller bilder – og hold teksten til et minimum – for nå.

4. Vær klar for å pitche når som helst

Den kleineste pitchen jeg har bevitnet, var da noen åpnet en PC som tydeligvis hadde blitt klappet sammen midt i en pornofilm. Etter noen heftige stønn fra Helga (23), gikk maskinen tom for strøm, og de neste 5 minuttene gikk til å oppdrive en kabel. Ja, det var kleint, og nei, det ble ikke salg.

Ha utstyret i orden, og bær med deg prints eller en minnepinne med materialet ditt. Øv på pitchen et par ganger før du skal i møte – det er flauere å blåse en filmavtale, enn å kjøre et par runder med en imaginær Weinstein foran speilet. For skulle du være så heldig å møte Weinstein i heisen på Sundancefestivalen, har du allerede gjort hjemmeleksa di. Og når du får spørsmålet “har du noe mer”, så har du så klart det. Det kan gå lang tid til neste gang du får sjansen.

3. Vis gjennomføringsevne

Du vil bli snakket om i det du forlater rommet. Har du planer om å produsere, regissere, skrive en hel sesong eller stå foran kamera, sørg for å etterlate inntrykket at du faktisk er i stand til dette. Ingen forvente at du kommer med et ferdigpolertmanus eller en innspilt pilot eller referansescene for serien din. Det er akkurat derfor du bør overraske alle ved å gjøre nettopp dette.

2. Lytt til tilbakemeldingene du får

Notatene du får er helt riktige – for personen som gir dem. Å lytte til tilbakemeldingene betyr å tvinge alle inn i prosjektet ditt. Pitcher du for personer, vil du mest sannsynlig få tre forskjellige tilbakemeldinger – men hører du det samme tre ganger, er det mulig at de har rett. I hvert fall om de betaler. Og ingen er interessert i å se det samme to møter på rad.

1. Ha lidenskap for det du gjør

Å skape noe tar alltid mye lengre tid enn man lurer seg selv til å tro. Den umiddelbare forelskelsen til prosjektet ditt vil gå over – for så å blomstre på ny. Sørg for at du har nok lidenskap til å pushe på.

De dårligste pitchene jeg hører er alltid ideene som bare “kan lages” – det at noe kan lages, er ikke grunn til å lage det. Det at du vil lage det er en langt bedre grunn – og det at du bare , det er den beste.

Du vil bli avvist oftere enn du får tilslag. Mange ber deg forkaste pitchene dine og bevege deg videre om du ikke får salg. Her er jeg både enig og uenig. Av og til er prosjektet ditt for dårlig, andre ganger er timingen rett og slett feil. Er det noe du brenner for, vet du like godt som meg at prosjektet kommer til å poppe opp i en annen form – forhåpentligvis bedre, og til rett tid. Flaks kommer til den forberedet, og lidenskap er smittsomt.

Om jeg måtte velge mellom å satse på en superentusiastisk amatør eller en livstrøtt ekspert –

vel, jeg hadde innrømmelig ikke gått for noen av de. Men jeg vet hvem jeg hadde holdt øye med videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *