It was the best of times, it was the worst of times. The Gathering 1997.

Som mange andre i min generasjon, er jeg utrolig takknemlig over at sosiale medier ikke var tilgjengelige i min ungdom. Det hjelper meg til en viss grad å opprettholde illusjonen at jeg var kul. Unntaket er IRC, men det vil jeg kategorisere som et asosialt medium, som stort sett gikk ut på å klage over at man ikke hadde dame, fordi man satt for mye på IRC.

Plutselig dukket denne videoen opp, en dokumentar fra The Gathering 1997. Minnene strømmet over meg.

The Gathering ble arrangert av den joviale gruppen “Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom”, eller “KANDU”. Jeg og noen kompiser, som av mangel på raskt internett, spill med varighet over noen få timer og hd-porno hadde brukt ungdommen på å lære oss å programmere i stedet, pleide å delta med “demoer”, som er.. vel. Jeg vet ikke helt hva det var. Men her er vårt bidrag til konkurransen på TG1997, av gruppen rECTUM cAUDA som hadde en tendens til å bli diskvalifisert da vi hadde lært oss å hacke stemmesystemet, men ikke skjønt at de eneste som slipper unna med 127% av stemmene er russiske oligarker.

Legg merke til personen som heiler i bakgrunnen, da vi fremdeles levde under den oppfatningen av at referanser til det 3. riket både var provoserende og morsomt.

Året etter, på Bushparty 98, et lite og trivelig dataparty i Porsgrunn, fikk vi beskjed om å “tone ned hitlerreferansene”.
Det gjorde vi.
Det er for øvrig en liten gjesteopptreden av Vidgun Quisling uti demoen, som er laget av gruppa med det hysteriske navnet “Aktiv Norsk Ungdom Som_driver_med_data”, eller “Anus”, vårt spark i siden til ungdomsorganisasjonen som forsøkte å gjøre noe positivt for oss.

Abba har aldri hørtes jævligere ut.

Legg merke til det eneste overlevende bildet av undertegnede med langt hår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *